Početak akcije “Sto kubika toplih iskrica”

Caritas Slavonskobrodskih dekanata, u mjesecu listopadu ove godine započeo je već dobro poznatu akciju „Sto kubika toplih iskrica“, u kojoj se prikupljaju drva ili novac za kupovinu ogrijeva (drva) siromašnim obiteljima s područja Slavonskobrodskog dekanata, Garčinskog dekanata i Sibinjskog dekanata.
Ova akcija usredotočena je na obitelji lošijeg materijalnog statusa kako bi im se pripomoglo u rješavanju ogrijeva ili grijanja za predstojeću zimu, ovogodišnja akcija je već trinaesta po redu.

Pored velikog broja obitelji koje su korisnici pomoći za uzdržavanje prema zakonu o Socijalnoj skrbi, još uvijek postoji veliki broj obitelji koje ne ostvaruju pravo na pomoć za uzdržavanje, a primanja su im na samom rubu socijalnog minimuma.

Prikupljanje novčanih donacija vršit će se u osnovnim i srednjim školama grada Slavonskog Broda, gdje se djeca i mladi pozivaju na zajedničku solidarnost i dobrotvornost prema onima koji se nalaze u poteškoćama.

Osim toga, upućujemo i apel tvrtkama na području grada Slavonskog Broda, te svim potencijalnim donatorima da svoj doprinos mogu uplatiti na račun Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije: IBAN: HR6123400091110046082 poziv na broj: 98-2014, s naznakom: „akcija-za drva“

Akcija završava na svetkovinu Svih Svetih svečanim euharistijskim slavljem na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu.