Predstava korisnika Centra za prihvat beskućnika-Osijek u Centru za majku i dijete-Osijek

U ponedjeljak, 28. listopada 2019. godine u 17.00 sati u prostorijama Caritasovog Centra za majku i dijete, na adresi Matije Gupca 47a, Osijek, bit će podjela redovitih mjesečnih paketa za djecu. Prije podjele paketa korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika – Osijek, za najmlađe će izvesti predstavu „Jesenska svečanost“ povodom obilježavanja Dana kruha i dana zahvalnosti za plodove zemlje.

Zajedno sa svojim voditeljicama, korisnici su se, u okviru treće godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ sufinanciranog od  Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, pripremali na glazbeno-dramskim radionicama za ovu izvedbu. Dramsko – glazbene radionice vodile su odgajateljice Mira Vego i Ljiljana Vetengl, te glazbenica Tajana Balatinac.

Korisnici su, osim izvedbe predstave, izrazili želju, razveseliti djecu na još jedan način. Tako će ovom prilikom podijeliti ukrase ručno rađene na kreativnim radionicama, koje su se također održavale u sklopu provedbe programa.

Ovim aktivnostima cilj nam je pomoći i razveseliti socijalno osjetljive obitelji s malom djecom s područja grada Osijeka, ali i za korisnike Caritasovog Centra za prihvat beskućnika stvoriti uvjete za porast samopouzdanja i osjećaj pripadnosti.

Marija Sambol