26. i 27. veljače 2019.-Održane aktivnosti u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika-Osijek

Dana 26. veljače 2019. korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika u pratnji socijalne radnice Anje Kovač Mišura posjetili su sajam poslova Biraj posao u trgovini. Sajam je održan u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Regionalni ured Osijek.


Korisnici su imali priliku predstaviti se potencijalnim poslodavcima te im ostaviti svoj životopis. Predstavljajući se, korisnici su istaknuli svoje jake strane koje im mogu pomoći u obavljanju posla na određenom radnom mjestu, kao i svoja prošla radna iskustva. S obzirom kako nemaju radnog iskustva za sva radna mjesta na koja su se ponudili poslodavcima, korisnici su naglasili kako imaju volju za učenjem i napredovanjem te kako su odlučni u odgovornom i savjesnom obavljanju posla.

Korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika bili su i ovoga puta iznimno ponosni na svoj uspjeh i hrabrost tijekom predstavljanja potencijalnim poslodavcima. Ovo iskustvo pomoglo je rastu samopoštovanja korisnika, te su korisnici imali priliku uvježbavati komunikacijske vještine i asertivnost.

Također, u sklopu programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“, 27. veljače 2019. u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika – Osijek održana je treća informatička radionica. Voditelj radionice Mario Balatinac ovoga je puta korisnicima izložio temu Pisanje i spremanje jednostavnog teksta. Korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika – Osijek stečeno znanje uvježbavali su na računalu. Informatička pismenost neophodna je u svijetu rada, stoga korisnici na informatičkim radionicama imaju priliku steći znanje koje im pomaže u pretraživanju interneta za radnim mjestima, pisanju teksta ponuda za posao, ali i obavljanju poslova na određenom radnom mjestu.


Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Anja Kovač Mišura