Održane radionice za korisnike Caritasovog Centra za prihvat beskućnika-Osijek

Korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika – Osijek, J. J. Strossmayera 69, Osijek imali su prilike sudjelovati na trima radionicama.

U utorak, 19. veljače 2019., održana je radionica Samoprocjena i pisanje otvorene ponude za posao, koju je vodila stručna savjetnica za profesionalno savjetovanje i rehabilitaciju u Centru za informiranje o karijeri Mariana Kuna. Sudionici radionice imali su prilike osvijestiti svoje jake strane koje će im pomoći u obavljanju određenog posla, ali i one slabije strane, koje bi valjalo unaprijediti. Također, stekli su vještinu pisanja otvorene ponude za posao te su se naučili pisano predstaviti poslodavcu i naglasiti svoje vrline.


Potom, 20. veljače 2019. socijalna pedagoginja Karolina Burek Bilokapić održala je psihosocijalnu radionicu na temu Upravljanje vlastitim mislima, emocijama i ponašanjem. Korisnici koji su sudjelovali u radionici naučili su razlikovati misli, emocije i ponašanje u određenim situacijama te su poučeni strategijama upravljanja istima.

Odgajateljice Ljiljana Vetengl i Mira Vego te Petra Škrbić, zdravstvena djelatnica u četvrtak (21. veljače 2019.) su s korisnicima Caritasovog Centra za prihvat beskućnika izrađivale ukrase s uskrsnim motivima. Ova je aktivnost obradovala sudionike radionice te im omogućila razvoj kreativnosti i slobodu umjetničkog izražavanja.

Radionice su provedene u sklopu treće godine provođenja programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“.  Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Anja Kovač Mišura