Sv. Nikola u Caritasovom Centru za majku i dijete-Osijek

Caritasov Centar za majku i dijete u Osijeku, poslovna je jedinica Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije. I u 2018. godini nastavili smo s aktivnostima u ostvarivanju misije postojanja,  stvaranju boljih i humanijih uvjeta da svako začeto dijete bude rođeno, željeno i voljeno. To činimo podjelom mjesečne materijalne pomoći, ali i pružanje psihosocijalne pomoći kroz savjetovanje i razgovore kako bismo kroz informaciju i potporu bili pomoć socijalno osjetljivim obiteljima s malom djecom i trudnicama.

Tradicionalno obilježavanje blagdana Sv. Nikole u Caritasovom Centru za majku i dijete u Osijeku i podjela prigodnih  darova za djecu, čije su obitelji u socijalnoj potrebi, bit će 06. prosinca 2018. god., četvrtak,  s početkom u 18,oo sati, u Centru za majku i dijete u Osijeku, Vukovarska 156.

Tog dana ćemo ugostiti obitelji korisnike materijalne pomoći Caritasovog Centra za majku i dijete u Osijeku, a kostimirani Sv. Nikola zabavljat će i darivati oko stotinjak mališana. Pri organizaciji glazbeno- dramske radionice povodom Sv. Nikole  u Centru svoj doprinos daju i  korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika u Osijeku koji su za tu prigodu priredili lutkarsku predstavu za djecu pod nazivom „Mala jela“.

Ovom aktivnosti cilj nam je  pomoći i razveseliti socijalno osjetljive obitelji s malom djecom s područja grada Osijeka u vrijeme oko Božića.

 

Ivanka Domazet