Korisnici Centra za prihvat beskućnika-Osijek bili na izletu u Iloku

Korisnici Centra za prihvat beskućnika Caritasa Osijek pod vodstvom ravnatelja Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije dr. sc. Drage Tukare u četvrtak 24. svibnja 2018. godine bili su na izletu u Iloku.

Izlet je obuhvaćao obilazak tvrđave i stare jezgre Iloka, posjet crkvi sv. Ivana Kapistrana, panoramsku vožnju okolnom prirodom kroz vinograde i vinsku cestu, posjet vidikovcu „Principovac“ te zajednički ručak u Iloku.

Ovaj izlet aktivnost je i druge godine programa koji se provodi u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika pod nazivom „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“.

Ovim izletom smo na kratko promijenili svakodnevicu naših korisnika, upoznali ih s ljepotama naše Slavonije, družili se s njim i pokazali im da su prihvaćeni u društvu, te se nadamo da će i ovi mali koraci doprinijeti jačanju samopouzdanja naših korisnika, lakšoj integraciji u društvo i bržoj resocijalizaciji. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ivona Ivanović Srnović