Sv. Nikola u Centru za dijete-Osijek

Centar za dijete Osijek, poslovna je jedinica Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije te smo i u 2017. godini nastavili s aktivnostima u ostvarivanju misije postojanja,  stvaranju boljih i humanijih uvjeta da svako začeto dijete bude rođeno, željeno i voljeno. To smo nastojali i nastojimo činiti kroz ublažavanje materijalne oskudice, ali i pružanje psihosocijalne pomoći kroz savjetovanje i razgovore kako bi kroz informaciju i potporu bili pomoć socijalno osjetljivim obiteljima.

Tradicionalno obilježavanje blagdana Sv. Nikole u Caritasovom Centru za dijete u Osijeku i podjela prigodnih  darova za djecu, čije su obitelji u socijalnoj potrebi, bit će 06. prosinca 2017. god., srijeda,  s početkom u 17,oo sati, u Centru za dijete u Osijeku, Vukovarska 156.

Tog dana ćemo ugostiti obitelji korisnika materijalne pomoći Caritasovog Centra za dijete u Osijeku, a kostimirani Sv. Nikola zabavljati će i darivati oko stotinjak mališana. Pri organizaciji glazbeno- dramske radionice povodom Sv. Nikole  u Centru svoj doprinos daju i  korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika u Osijeku koji za tu prigodu priređuju dramsku predstavu za djecu na temu „Crvene papučice“.

Ovom aktivnosti cilj nam je  pomoći i razveseliti obitelji s područja grada Osijeka u vrijeme oko Božića i unijeti svjetla u  obitelji s malom djecom koji su u materijalnoj oskudici, a takvih je kao što smo i sami svjedoci, sve više.

Ivanka Domazet