Održana edukativna radionica za korisnike Centra za prihvat beskućnika

U Centru za prihvat beskućnika Caritasa Osijek 4. listopada 2017. godine održana je peta edukativna radionica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u sklopu projekta „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ koju je danas vodio stručni savjetnik Centra za informiranje i savjetovanje u karijeri Danijel Mišura.

Tema radionice bila je „Vodič kroz psihologijsko testiranje u selekcijskom postupku“. Cilj radionice bio je približiti postupak psihologijskog testiranja osobama bez iskustva sudjelovanja u testiranju za posao. Vodič kroz psihologijsko testiranje u selekcijskom postupku uključuje područja psihologijskog ispitivanja sposobnosti i osobina ličnosti. Osim najčešćih tipova zadataka, korisnici su saznali zašto je važno slijediti upute kod psihologijskih ispitivanja i kako odstupanje od uputa može utjecati na rezultate ispitivanja.

Ovo je bila posljednja edukativna radionica u prvoj godini provedbe projekta resocijalizacije beskućnika. Hrvatski zavod za zapošljavanje partner je na navedenom projektu koji je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ivona Ivanović Srnović