Izlet korisnika Centra za prihvat beskućnika-Osijek

Korisnici Centra za prihvat beskućnika Caritasa Osijek u ponedjeljak 18. rujna 2017. godine bili su na izletu u Đakovu i Trnavi, a pridružili su im se i djelatnici Centra.

Program izleta obuhvaćao je obilazak đakovačke katedrale i Spomen-muzeja biskupa Josipa Jurja Strossmayera u Đakovu. Povijest katedrale te postav muzeja predstavio je ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije dr. sc. Drago Tukara, pod čijim vodstvom je izlet i organiziran.

Uslijedio je obilazak vinograda i podruma „Misnih vina“ u Trnavi. Proces proizvodnje vina predstavio je voditelj proizvodnje dipl. ing. Miroslav Bošnjak. Uz slatke plodove grožđa korisnici su uživali u razgledavanju prirode.

Uslijedio je obilazak Ergele Đakovo, lokacije Ivandvor i lokacije Pastuharna. S načinom rada Ergele korisnike i djelatnike upoznao je dipl. oec. Pavo Sabolski te odgovarao na pitanja zainteresiranih korisnika o načinu rada s konjima. Izlet je završio zajedničkim ručkom korisnika i djelatnika u restoranu „Sokak“ u Đakovu.

Ovo je bio drugi izlet korisnika i djelatnika u sklopu projekta „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ Cilj izleta je resocijalizacija korisnika, njihova brža integracija u društvo te stvaranje osjećaja prihvaćenosti od strane društva počevši od njima najbližih osoba s kojima surađuju. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ivona Ivanović Srnović