Korisnici Centra za prihvat beskućnika i djelatnici na izletu u Kopačkom ritu

Korisnici Centra za prihvat beskućnika Caritasa Osijek pod vodstvom ravnatelja Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije dr. sc. Drage Tukara bili su u utorak, 30. svibnja na prvom zajedničkom izletu u Kopačkom ritu i Eko centru „Zlatna greda“, a pridružili su im se i djelatnici Centra.

Program u Kopačkom ritu obuhvaćao je panoramsko razgledavanje posebnog zoo-rezervata uz stručnog vodiča. Osobitost razgledavanja bila je plovidba brodom, a korisnici su s oduševljenjem promatrali prirodu jer je većini ovo bio prvi posjet Kopačkom ritu. Obilazak je nastavljen šetnjom preko jezera Mali Sakadaš. Uslijedila je video prezentacija „Kopački rit u četiri godišnja doba“ i multimedijalna izložba. Izlet je nastavljen u Eko centru „Zlatna Greda“ gdje je upriličen zajednički objed te druženje u prirodi.

Ovaj izlet dio je niza aktivnosti projekta „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“. Cilj izleta bilo je međusobno povezivanje korisnika i djelatnika, buđenje osjećaja prihvaćenosti kod korisnika kao i nastojanje oko integracije korisnika u društvo te njihove brže resocijalizacije. Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.