Edukativna radionica s beskućnicima

Korisnicima Centra za prihvat beskućnika 16. ožujka 2016. godine održana je Edukativna radionica  predstavnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje  savjetnice CISOK-a (Centar za informiranje i savjetovanje u karijeri) Jelene Vajnberger na temu „Pisanje životopisa“.  U prvom dijelu radionice sudionici su se upoznali s pisanjem životopisa u Europass formatu te su imali priliku sami napisati „radnu verziju“ svog životopisa uz asistenciju savjetnice Vajnberger. Drugi dio radionice odnosio se na pisanje molbe/ponude za posao. Sudionicima je objašnjeno što je molba te što kvalitetna molba za posao treba sadržavati. Dobili su primjere molbe  i natječaja za posao te su imali priliku napisati molbu za posao za određeni natječaj.DSCN0853

DSCN0850Svi zainteresirani sudionici informirani su kako pomoć oko pretraživanja natječaja za posao, pisanja molbi za posao, pisanja životopisa i pripremanja za razgovor za posao mogu svakodnevno dobiti od savjetnika u CISOK-u.

DSCN0859

Edukativna radionica dio je projekta „Resocijalizacija beskućnika – razvoj novih vještina i podrška pri zapošljavanju“ sufinanciranog od Ministarstva socijalne politike i mladih. Projektom je predviđena još jedna radionica savjetnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji je partner na navedenom projektu.

Ivona Ivanović Srnović