Stvaranje povezanosti između majke i djeteta

U petak 22. siječnja 2016. god. s početkom u 15:00 sati, u prostorima Centra za dijete u Osijeku, održat će se radionica s nazivom Stvaranje povezanosti između majke i djeteta, a vodit će ju Karolina Bilokapić Burek, socijalna pedagoginja.

Radionica se odvija  u okviru projekta između Radosti i očekivanja  u suradnji Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i Bračnog i obiteljskog savjetovališta iz Osijeka.

Važnost  rane povezanosti između majke i djeteta od samog trenutka začeća i kasnije rođenjem, ima dugoročan utjecaj na kasniji djetetov život.  Emocionalno zdrav, sretan, skladan, konstuktivan i produktivan život ovisi o količini majčine ljubavi koje dijete primi u najranijoj dobi.

Mnogi roditelji nisu u potpunosti osviješteni o važnosti roditeljske ljubavi potrebne vrlo malom djetetu, a ni problemima do kojih može doći tijekom djetinjstva i adolescencije ako dijete ne osjeti najraniju povezanost s njima.

Stoga pozivamo sve trudnice i majke koje žele upotpuniti svoje znanje da dođu na ovu zanimljivu radionicu. Ulaz je slobodan.

 Elizabeta Matuzović